Header

Programma Schilderweek Domburg 2017

Zaterdag 20 mei 10.00-19.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Tijdens de Schildersweek kunt u in principe iedere dag kunstenaars aan het werk zien in de grote tent op het grasveld voor het Badhotel, in de bar van de tent kunt u ook gezellig een drankje drinken. Maar ook elders in en om Domburg zult u onze kunstenaars tegenkomen, op het strand, in de duinen, het bos en in het dorp.

Tussen 10.00 uur en 19.00 uur bent u van harte welkom in onze tent om daar een kijkje te nemen en kennis te maken met de kunstenaars, die daar een groot deel van de dag aan het werk zijn.

In de tent zal ook een aantal werken te zien en te koop zijn van voorgaande jaren.

Zondag 21 mei 2016 10.00-19.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Zoals iedere dag tijdens de Schildersweek kunt u ook op de zondag terecht in het atelier in onze tent voor het Badhotel. Wel zal het iets anders gaan dan op de andere dagen, om volop ruimte te kunnen bieden aan de Zondagsschilders, die op zondag centraal staan.

Zondag 21 mei 09.00-19.00 uur

Dag van de Zondagsschilders

Alweer voor het zesde jaar organiseren wij de “Dag van de zondagsschilders”. Een dag voor iedereen vanuit heel Nederland die in en om Domburg in de open lucht wil werken aan zijn of haar mooiste schilderij ooit!  Dit jaar met het thema “de straatjes van Domburg“.

Deelname aan dit populaire evenement is geheel gratis en staat zoals altijd open voor iedere amateurschilder die zin heeft om mee te doen. NB: u moet wel voor uw eigen materiaal zorgen.

Inschrijven?

Dat kan via de site, door een mailtje te sturen met uw naam, adres, postcode, woonplaats telefoon en emailadres. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met alle informatie.

Bent u eenmaal ingeschreven, dan kunt u zich op de dag zelf melden vanaf 09.00 uur in de grote tent voor het Badhotel Domburg (Domburgseweg 1 - www.badhotel.com), waar wij u ontvangen met een kop koffie en een Zeeuwse bolus, waarna u in Domburg uw schilderij gaat maken. Inleveren uiterlijk om 16.30 uur dezelfde dag in de tent, zodat een professionele jury alle werken kan beoordelen. Om 18.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

De werken van de winnaars krijgen een plekje op de Verkoopexpositie, de overige deelnemers nemen hun werken natuurlijk gewoon mee naar huis.

Veteranen opgelet: de locatie is dus een andere dan voorgaande jaren!

 

gh8-dsc_2557.jpg - Schildersweek Domburg

Zondag 21 mei 17.00-19.00 uur

Café Chantant

In onze gezellige Schildersweek-tent organiseren wij dagelijks het Kunstenaarscafé. Op zondag komt daar nog iets bij: dan hebben wij tussen 17.00 en 19.00 uur een pianist en een gezellige groep mensen om samen veel bekende liedjes te zingen, iedereen is welkom en kan meezingen!

Maandag 22 mei 10.00 uur tot 19.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Ook op maandag kunt u kunstenaars aan het werk zien in de grote tent op het grasveld voor het Badhotel en in de bar van de tent gezellig een drankje te drinken. Tussen 10.00 uur en 19.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in de tent en kennis te maken met de kunstenaars die daar een groot deel van de dag aan het werk zullen zijn. Ook in en om Domburg, duinen bos en strand kunt u onze kunstenaars tegenkomen.

In de tent zal ook een aantal werken te zien en te koop zijn van voorgaande jaren.

Dinsdag 23 mei 10.00-17.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Het atelier en Kunstenaarscafé in de tent voor het Badhotel is uiteraard ook op dinsdag open. Het sluit die dag iets eerder: om 17.00 uur.

Woensdag 24 mei 10.00-18.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Op woensdag is het atelier in de tent geopend van 10.00-18.00 uur. Kom gerust langs, wij staan voor u klaar!

Woensdag 24 mei 19.30-22.00 uur

Lezing Francisca van Vloten

“Een gelouterde atmosfeer. Domburg van traditionele tot moderne kunstenaarskolonie.”

Lezing door Francisca van Vloten, cultuurhistoricus en conservator van het MTVP Museum Domburg.

 “Mijn verhaal gaat over de ontwikkeling van Domburg als kunstenaarskolonie. De eerste kunstenaars die er gezamenlijk naar de natuur werkten, kwamen in de jaren zeventig van de negentiende eeuw. Collega’s uit allerlei disciplines bezochten Domburg in de periode 1875-1900 in een losser verband. Een bloeiperiode beleefde de kunstenaarskolonie vanaf de eeuwwisseling, met als absolute top de jaren van de zgn. Domburgsche Tentoonstellingen (1911-1921). Allerlei stromingen waren er vertegenwoordigd; van een naturalistisch realisme tot impressionisme, post-impressionisme, kubisme en expressionisme - en zelfs tot voorboden van de Nederlandse kunstbeweging De Stijl. Zoals voor de meeste kunstenaarskolonies in Europa gold, luidde de Eerste Wereldoorlog voor Domburg langzaam aan het begin van het einde in.”  Zie ook marietakmuseum.nl en franciscavanvloten.nl.

 

De lezing zal gegeven worden in de tent van de Schildersweek voor het Badhotel en wij starten om 20.00 uur. Wij ontvangen u vanaf 19.30 uur met een kopje koffie (op onze kosten) en uiteraard zal er na de lezing gelegenheid zijn voor vragen aan Francisca van Vloten en om nog wat na te praten met een drankje (op eigen kosten).

Voor de lezing vragen wij u een toegangsprijs van slechts 5 euro per persoon en dat is dan ook nog inclusief een kopje koffie of thee!

Komt u meegenieten? Bestel dan hier uw kaarten.

Donderdag 25 mei Hemelvaartsdag

Voor en in de tent voor het Badhotel zal er op Hemelvaartsdag voor iedereen veel te zien zijn. Onze kunstenaars zullen aan het schilderen zijn, begeleid door live Braziliaanse muziek en ook is er dit jaar weer speciale aandacht voor de jeugd.

Zoals ieder jaar is de Hemelvaartsdag een levendige en gezellige dag tijdens de Schildersweek, kom dus meegenieten van volop vertier in en om onze tent!

Donderdag 25 mei 10.00-17.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Om 10.00 uur gaat het atelier open en zullen de eerste kunstenaars hun spullen klaarzetten om weer met frisse moed aan de slag te gaan in onze grote tent voor het voor het Badhotel. Het wordt weer een mooie dag, waarop er van alles te zien en te doen is. Het atelier is tot 17.00 uur open.

Donderdag 25 mei 12.00-16.30 uur

Kinderen schilderen Domburg

Na het grote succes van vorig jaar!

Schilderen met (klein)kinderen op het grasveld voor het Badhotel.  Maximaal 25 kinderen tegelijk kunnen zelf schilderen (wel onder begeleiding van een (groot)ouder of andere volwassene). Er zullen kunstenaars aanwezig zijn die zelf aan het werk zijn maar ook zullen rondlopen om tips te geven. Het wordt een vrolijke, ontspannen middag met muziek en een gezellige bar waar u een drankje kunt bestellen. Maximaal 100 kinderen kunnen dit jaar meedoen. Voor het materiaal (schildersdoek, verf) en een glaasje limonade vragen wij u een bijdrage van 5 euro per kind.

Vanaf 12.00 uur starten wij met schilderen met de eerste kinderen en wij gaan door tot 16.30 uur, wie het eerst komt die het eerst maalt (maximaal 100 kinderen). Er zijn geen vaste starttijden: het ene kind werkt sneller dan het andere en zodra er een plekje vrij is mag de volgende aan de slag. Uiteraard krijgt ieder kind zijn of haar zelfgemaakte kunstwerk mee naar huis!!!!

Donderdag 25 mei 19.30-22.00 uur

Klassiek Concert in de tent bij het Badhotel 

Op donderdag 25 Mei 2017, Hemelvaartsdag, wordt ’s avonds een concert gegeven door het ‘Sága Kwartet’ alleen en in samenspel met de klarinettist/accordeonist Sven Van de Voorde. De combinatie van strijkkwartet aangevuld met klarinet of accordeon geeft een originele uitvoering en een bijzondere vertolking van bekende klassieke muziekstukken. Verrassend én verrassend mooi!

Het ‘Sága Kwartet’ bestaat uit twee violen, een altviool en een cello. Een van de violisten is de jonge veelbelovende violiste Jeanine Melis uit Yerseke. Daarnaast spelen Judith Noordzij (viool), de Noor Nikolai Clavier (altviool) en Felicia Dercksen (cello) in het kwartet. Zij spelen voor u onder andere werken van Mozart, Haydn, Borodin en Bach.

Sven Van de Voorde is zowel op klarinet als op accordeon cum-laude afgestudeerd en heeft al veel internationale ervaring. Zo studeerde hij aan de Sibelius Academy in Helsinki en speelde hij daar twee jaar in het Lahti Symphony Orkest, zowel in het orkest en ook als solist bij het orkest. Met dit orkest toerde hij door China, Japan en Europa. Zijn inbreng zal een extravagante invulling geven aan het concert.

Kaarten voor deze avond kosten EUR 17,50 per stuk en zijn hier te bestellen. U kunt ook kaarten kopen tijdens de Schildersweek, aan onze bar in de grote tent voor het Badhotel in Domburg.

Wacht u niet te lang met bestellen, de capaciteit van de tent is beperkt er is voor dit concert slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar - wie het eerst komt, het eerst maalt!

 

fww-concert.jpg - Schildersweek Domburg

Vrijdag 26 mei 10.30-18.00 uur

Atelier en Kunstenaarscafé

Ook op vrijdag is het atelier geopend en kunt u kunstenaars aan het werk zien in de Schildersweektent op het grasveld voor het Badhotel. Op vrijdag sluit het atelier om 18.00 uur.

Vrijdag 26 mei 19.30-22.00 uur

NIEUW! : Toneelvoorstelling in de tent

Stervend Europa met Hans Dagelet en Jan van Eerd

Een hoorspel om naar te kijken, een voorstelling waarbij je je ogen kunt sluiten! [Hans Dagelet]

Een man leest in de krant over een moord en herkent zichzelf in het profiel van de moordenaar. Hij slaat op de vlucht en begint een dwaaltocht door Parijs. Rond dit thema schreef Ivan Goll in 1927 een thrillerachtige poëtische roman over de identiteit en de toekomst van Europa.

Van dit visionaire, haast surrealistisch verhaal maakte Hans Dagelet een muzikale theaterbewerking. Dit live uitgevoerde hoorspel vol wrange satire, tedere natuurverheerlijking en anekdotes is op 26 mei te horen en zien in de tent voor het BadHotel Domburg. Met Hans Dagelet, acteur en muzikant en Jan van Eerd, componist en muzikant bij Ellen ten Damme, Spinvis en Wende Snijders.

 Kaarten voor deze avond kosten EUR 17,50 per stuk en zijn hier te bestellen. U kunt ook kaarten kopen tijdens de Schildersweek aan de bar in onze grote tent voor het Badhotel in Domburg.

whx-dagelet.jpg - Schildersweek Domburg

Zaterdag 27 mei

Op zaterdag is er geen Atelier en ook geen Kunstenaarscafé. De kunstenaars zijn dan klaar met hun werk en wij hebben die dag hard nodig om te zorgen dat alles mooi komt te hangen in Galerie Duinheuvel, waar u vanaf zondag kunt komen kijken.

Zondag 28 mei 2017 t/m zondag 17 september 2017

Verkoopexpositie 

Vanaf zondag 28 mei is onze expositie in Galerie Duinheuvel gratis te bezoeken. U zult in de galerie werken zien die door de kunstenaars in het kader van de Schildersweek gemaakt zijn. Ziet u iets dat u bevalt (en natúúrlijk ziet u iets dat u bevalt), dan is het goed om te weten dat alle getoonde werken te koop zijn.

Ook goed om te weten: mede doordat de Schildersweek een percentage van de verkoopprijs van de werken krijgt, zijn wij in staat de Schildersweek ieder jaar weer voor u te organiseren. U koopt dus niet alleen iets moois, u steunt ook de Schildersweek.

Ook als u niet van plan bent iets te kopen bent u uiteraard hartelijk welkom in de galerie.

Galerie Duinheuvel is gevestigd in het Strandhotel Duinheuvel aan de Badhuisweg 2 te Domburg, aan de voet van het duin waarop het Badpaviljoen is gebouwd.

De galerie is iedere dag geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur